Kendo pasaulyje

Kaip teigia statistika, kendo pasaulyje kultivuoja iki 10 mln. žmonių. Mažiausias struktūrinis vienetas, apjungiantis šio kovos meno praktikuotojus, yra kendo klubas (arba kendo sekcija kovos menų klube). Savo ruožtu klubai jungiasi į šalį atstovaujančią asociaciją.

Pagal tarptautnius nuostatus šalyje gali būti tik viena kendo klubus jungianti organizacija. Atskirų šalių kendo organizacijos priklauso regioninėms struktūrinėms organizacijoms (Europoje tai Europos kendo federacija su būstine Briuselyje, jungianti apie keturiasdešimt kendo organizacijų). Aukščiausia tarptautinį kendo atstovaujanti organizacija yra Tarptautinė kendo federacija (FIK) su būstine Japonijoje. Tokia struktūra užtikrina kendo tradicijos tęstinumą, užkerta kelią šio kovos meno komercializavimui.

PASTABA. Populiarėjant kendo Lietuvoje, atsiranda organizacijų, kurios NĖRA susijusios su Lietuvos kendo asociacijos veikla ir nėra oficialiai pripažintos tarptautiniu mastu. Nors kai kurių organizacijų pavadinimuose gali būti panaudotas Lietuvos vardas, jos neatstovauja ir negali atstovauti Lietuvos kendo užsienyje. Tokie pavadinimai tik klaidina Lietuvos ir užsienio piliečius, kurie domisi kendo situacija Lietuvoje.

LKA nesusijusi su panašiomis organizacijomis ir nėra atsakinga už jų pateikiamą informaciją ir sprendimus, kurie gali potencialiai diskredituoti kendo vardą Lietuvoje. Apie jų egzistavimą privalo būti informuoti EKF atstovai.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *