Kariai – kariams: kendo Algirdo MPB

Lietuvos Didžiojo kunigaikščio Algirdo mechanizuotasis pėstininkų batalionas, įkurtas 1991 m. gruodžio 4 d., buvo pirmas tuo metu dar besiformuojančios brigados „Geležinis Vilkas“ padalinių. 1996 m. vasario 10 d. batalionui įteikta kovinė vėliava su šūkiu „TĖVYNĖS MEILĖ TEBUS MUMS VADOVAS“, o nuo 2001 spalio 12 d. jis vadinamas LDK Algirdo mechanizuotuoju pėstininkų batalionu. Tarptautines operacijas  bataliono kariai vykdo nuo 1994 m. ir iki šių dienų. Nuo 2008 m. balandžio mėnesio batalionas komplektuojamas tik profesinės karo tarnybos kariais, kurie aprūpinti naujausia ginkluote ir technika.

Pirmą kartą su japonų ginklininkystės bei kendo pagrindais bataliono kariai susipažino 2007 m. gruodį. Bataliono vadas plk. ltn. R. Baltrėnas padėkojo klubo “Trijėga KenYuKai” nariams D. Sutkui ir M. Maciulevičiui už betarpišką ir gyvą bendravimą ir praplėstą akiratį.

Vakar Rukloje, erdvioje bataliono sporto salėje algirdiečiai  ir jų šeimų nariai antrą kartą su susidomėjimu stebėjo kendo katas, bazines technikas ir laisvas kovas, kurias šįkart demonstravo patys kariai iš Lietuvos kariuomenės kendo klubo (LKKK). Tai pirmasis viešas karių kendokų pasirodymas “kariuomenei ir visuomenei”. Kariuomenės kendokoms talkino klubo vadovo mjr. A. Motiejūno kvietimu atvykę atstovai iš LKA valdybos. Išsamesnio reportažo, foto ir dalyvių pasisakymų laukite netrukus.

(foto: KAM)

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *