Kendo Algirdo MPB (III)

Mjr. A. Motiejūnas: KARIAMS KENDO TURI DĖSTYTI TIK TIE (KARIAI), KURIE PUIKIAI IŠMANO IR SUPRANTA ŠIOS SPECIFINĖS AUDITORIJOS POREIKIUS

Paskutinį vasaros šeštadienį į Algirdo batalioną (Rukloje) į bataliono karių „Šeimų šventę“ tradiciškai rinkosi bataliono kariai ir jų šeimų nariai . Šis renginys skirtas suartinti bataliono karius ir jų šeimų narius bei pristatyti karių tarnybos specifiką.

Šių metų „Šeimų šventės“ tema buvo „karių hobiai“. Tarp pristatytų įvaiiausių karių hobių (kartais visai neįtikėtinų), savo vietą rado ir kendo. Kadangi dangus žadėjo lietų (vėliau šis spėjimas nepasitvirtino), kendo pristatymas vietoje planuoto stadione buvo perkeltas į sporto salę.

Susirinkus gausiam karių ir jų šeimų narių būriui, prieš juos išsirikiavo Lietuvos kariuomenės kendo klubo (LKKK) kariai (mjr. A. Motiejūnas, kpt. J. Skaisgiris, ltn. A. Geglis, srž. J. Račkauskas) bei kviestiniai „legionieriai“ – Lietuvos kendo asociacijos (LKA) atstovai (D. Sutkus, E. Indra). Pristatymas buvo trumpas, aiškus, aprėpiantis pagrindinius kendo principus (teorija ir praktika), kuriuos vienas LKA senbuvių, D. Sutkus, meistriškai interpretavo kariniais terminais ir pavyzdžiais. Pristatymą pabaigė žiūrovų bandomieji „men“ kirčiai šarvuotiems kendokoms.

LKKK karių nuomone, „pirmas blynas neprisvilo“, o tai buvo puiki repeticija prieš oficialų klubo pristatymą spalio 2 d.

Džiugina, kad LKKK nariai ir LKA atstovai  užuot praleidę šeštadienį su savo artimaisiais, neskaičiuodami savo asmeninio laiko ir lėšų, pasidalino patirtimi ir žiniomis su algirdiečiais, tuo neabejotinai prisidėdami prie kendo plėtros Lietuvoje ir kariuomenėje. Didelis jiems DĖKUI.

Mjr. A. Motiejūnas, LDK Algirdo MPB štabo viršininkas, LKKK vadovas.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *