Kendo Olimpinėje dienoje Vilniuje

Lietuvos kendo asociacijos nariai pristatė kovos menus kendo ir iaido sporto šventės „Olimpinė diena 2021“ finaliniame renginyje.

Vilniaus kendo centro, Vilniaus Universiteto kendo klubo ir Kyumeikan mokyklos atstovai leido visiems norintiems susipažinti su kovinių menų istorija, inventoriumi, kovos filosofija bei taisyklėmis.

„Dėkojame organizatoriams už kvietimą dalyvauti „Olimpinėje dienoje“, – kalbėjo Ričardas Žilaitis, Lietuvos kendo asociacijos prezidentas“, „šiais metais Olimpiada vyks Japonijoje, šalyje iš kurios kilę kovos menai. Kendo ir iado buvo sukurti tam, kad išsaugotų japonų kovos dvasią ir tikiu, kad šių metų olimpinės rungtys parodys visiems, kokia stiprią kovotojo dvasią turi lietuvis“.

Šiemet Olimpinė diena Lietuvoje minima jau 32-ąjį kartą ir pirmąsyk vyksta ne vieną, o net šešias dienas – visą praėjusią savaitę Vilniuje ir jo apylinkėse esančiose sporto bazėse visi norintys taip pat galėjo išbandyti įvairias sporto šakas.

Iki šiol šventė vyko įvairiuose šalies miestuose – Vilniuje, Kaune, Alytuje, Šiauliuose, Panevėžyje ir Klaipėdoje. Praėjusiais metais su pakeistu formatu sporto šventė aprėpė ne tik šalies teritorijoje, bet ir po visą pasaulį išsibarsčiusius lietuvius – buvo surengtas virtualus lietuviškos olimpinės mylios bėgimas, kuriame dalyvavo daugiau nei 3000 tautiečių iš 31 valstybės visuose pasaulio žemynuose.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *