2021 metų Lietuvos kendo čempionatas

Lapkričio 27 dieną, Vilniuje įvyko Lietuvos kendo čempionatas, kuriame kendokos iš Kauno ir Vilniau kendo klubų susirinko išsiaiškinti stipriausiuosius.

Į Lietuvos kendo čempionatą tai pat atvyko ir J. E. Ozaki Tetsu. Japonijos ambasadorius susipažino su Lietuvos kendo asociacijos nariais, jų veikla, bei stebėjo komandines čempionato kovas.

Vaikų technikos rungtyje pergalę šventė Vincentas Blažys iš Vilniaus kendo centro, antrąją vietą laimėjo Jonas Šimonis iš Kyumeikan mokyklos, na o Kipras Stoškus iš Geležinio Vilko kendo klubo bei Bernardas Blažys Vilniaus kendo centro pasidalino trečiąją vietą. Taip pat Bernardas Blažys apdovanotas už kovos dvasios demonstravimą.

Suaugusiųjų technikos grupėje pirmąją vietą laimėjo Matas Pileičikas Kyumeikan mokyklos atstovas, antrąją vietą Gintaras Pileičikas ir trečiąją Giedrius Pranckevičius. Visi keturi kendokos atstovauja Kyumeikan mokyklą. Už parodytą kovinę dvasią apdovanotas Gintaras Pileičikas.

Vaikų rungtyje pirmąją vietą iškovojo Andrius Stanislovaitis, Beatričė Šutaitė antrąją vietą, Gustas Motiejūnas ir Lukas Švagždys iškovojo trečiąją vietą. Visi trys jaunieji kendokos atstovauja Kyumeikan mokyklą. Beatričė Šutaitė teisėjų sprendimu apdovanota už parodytą kovos dvasią.

Mišrioje kyu rungtyje pirmąją vietą iškovojo Danas Buožius atstovaujantis Vilniaus Universiteto kendo klubą, antrąją Natela Amkoladze iš Vilniaus kendo centro, trečiąją Tomas Jablonskis ir Mantas Šiugžda iš Vilniaus kendo centro. Kovos dvasios apdovanojimas skirtas Aleksandrui Strelcovui iš Geležinio Vilko kendo klubo.

Moterų rungtyje nugalėtoja tapo Egidija Valaitytė iš Vilniaus Universiteto kendo klubo, antrąją vietą laimėjo  Natela Amkoladze, trečiąją vietą Mona Jančytė iš Geležinio vilko kendo klubo ir Akvilė Zabiliūtė iš Vilniaus Universiteto kendo klubo. Apdovanojimas už parodytą kovos dvasią skirtas Natelai Amkoladzei.

Dan kvalifikacijos vyrų rungtyje nugalėjo Mykolas Maciulevičius iš Geležinio vilko kendo klubo, antrąją vietą Marius Tomaševičius Vilniaus Universiteto kendo klubo atstovas, Rokas Bagdzevičius iš Kyumeikan mokyklos ir Stasys Križanauskas iš Vilniaus kendo centro iškovojo trečiąją vietą. Teisėjų sprendimu Mariui Tomaševičiui skirtas apdovanojimas už parodytą kovinę dvasią.

Komandinėje rungtyje pirmąją vietą iškovojo Vilniaus kendo centro 1 komanda, antrąją vietą Kyumeikan mokykla, trečiąją vietą pasidalino Vilniau Universiteto pirmoji ir antroji komanda. Kovos dvasios apdovanojimas atiteko Egidijai Valaitytei.

Šių metų Lietuvos kendo čempionato teisėjų komandos sudėtyje buvo svečiai iš Lenkijos kendo federacijos tai Bartok Barylski ir Krzysiek Bosak. Abu svečiai turintys penktąjį kendo dan kvalifikaciją teisėjavimo metu padėjo išaiškinti stipriausiuosius.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *