Lietuvos kendo sportininkai pirmąkart pakviesti dalyvauti pasaulio čempionato treniruočių stovykloje

Lietuvos kendo rinktinės kandidatai šiemet ypatingai rimtai ruošiasi pasaulio kendo čempionatui, kuris įvyks liepą Milane, Italijoje. Pirmą kartą ir vieninteliai iš Baltijos šalių pakviesti į prestižinį kendo turnyrą Budapešte, Vengrijoje, Lietuvos kendo atstovai kovėsi kartu su šešiolikos šalių sportininkais, atvykusiais ne tik iš Europos, bet ir iš Japonijos, Australijos, Pietų Afrikos Respublikos.

„Lietuvos kendo sportininkų dalyvavimas 9-ajame nacionalinių kendo rinktinių sąskrydyje yra svarbi galimybė mūsų sportininkams treniruotis kartu su stipriausiais kendo sportininkais pasaulyje. Australijos, Japonijos kendo atstovai yra vienos geriausių kendo komandų pasaulyje, Didžiosios Britanijos ir Ispanijos komandos laimi Europos čempionatuose,“ — sakė Gia Amkoladze, Lietuvos kendo asociacijos prezidentas.

„Tai buvo ypač gera treniruotė mūsų sportininkams prieš pasaulio čempionatą: dalyviai galėjo pamatyti savo pranašumus ir trūkumus, o rinktinės treneriai — atitinkamai patobulinti kandidatų pasiruošimo programą, kad Lietuvos kendo atstovai pasaulio čempionate pasiektų geriausią įmanomą rezultatą,“ — teigė G. Amkoladze.

Šis draugiškas turnyras svarbus ir šalies kendo bendruomenei, nes Lietuvos rinktinės atstovai pirmą kartą pakviesti dalyvauti tokio aukšto lygio renginyje. Toks pakvietimas yra intensyvaus ir ilgamečio bendradarbiavimo ir ryšių su Europos šalių kendo asociacijomis puoselėjimo rezultatas.

Dvi dienas, sausio 27–28 d., Budapešte vyko intensyvios kovos, kuriose Lietuvos rinktinės kandidatai išbandė skirtingus rinktinės sąstatus, įvairias strategijas ir komandinius uždavinius. Ypač didelį progresą pastaruosius keletą metų rodanti Lietuvos kendo nacionalinė moterų rinktinė šiame turnyre laimėjo šešias kovas iš dešimties. Vyrų rinktinės kandidatai, laimėję tris iš dešimties kovų, taip pat gavo neįkainojamos patirties, kuri padės Lietuvos rinktinei dar geriau pasiruošti Pasaulio čempionatui.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *