EKF Prezidentas žada apsilankyti Lietuvoje

Artėjančiu trečiuoju Lietuvos kendo čempionatu susidomėjo Europos kendo federacija (EKF) – vyriausias struktūrinis padalinys, kuris rūpinasi kendo vystymu ir plėtra Europoje ir jungia apie keturiasdešimt nacionalinių kendo organizacijų.

Lietuvos kendo asociacija, kaip atitinkanti EKF nuostatus, yra pilnateisė jos narė. Asociacijos valdybos kvietimą atvykti į š.m. spalio 23 d. vyksiantį III Lietuvos nacionalinį kendo čempionatą priėmė EKF prezidentas p. A. Ducarme (VII dan kendo, renshi), su LKA nariais jau ne kartą bendravęs įvairaus lygio EKF renginiuose. Pokalbyje su LKA valdybos pirmininku prieš savaitę vykusiame „Baltic cup“ turnyre jis išreiškė džiaugsmą dėl galimų teigiamų pokyčių siekiant Lietuvos kendokų tarpusavio supratimo ir akcentavo, kad artėjantis čempionatas gali tapti įvykiu, kuris šį supratimą parodys ir įtvirtins.

Pagal tarptautinius nuostatus, šalyje negali būti kelių kendo organizacijų, kad būtų išvengta šio kovos meno nuvertėjimo bei administracinių nesklandumų organizuojant tarptautinius renginius.

LKA tikisi, kad parodyta gera valia ir rūpestis dėl bendros kendo plėtros šalyje leis pasiekti teigiamų poslinkių, kurie netruks duoti savo rezultatų jau kitų metų gegužę vyksiančiame Europos kendo čempionate Gdynėje (Lenkijoje). Vieningos Lietuvą atstovaujančios kendo organizacijos dalyvavimu šiame renginyje suinteresuoti ir Lenkijos kendo sąjungos atstovai, kurios prezidentas V. Malecki asmeniškai pažymėjo, jog kendo suartina žmones bendram tikslui.

Vakar A. Ducarme raštu informavo LKA Prezidentą, jog ketina apsilankyti III Lietuvos kendo čempionate. Vizito detales jis žada  pranešti artimiausiu metu.

Dalyvauti trečiojo „Vilniaus TaiKai“ renginiuose, teisėjauti čempionate ir atestacijose, susipažinti su mūsų šalies kendokomis šiais metais žada ir oficialūs asmenys iš Britų kendo asociacijos bei Lenkų kendo sąjungos.

LKA info

EKF Prezidentas ir Lietuvos kendo asociacijos merginos Europos kendo čempionate Debrecene, 2010

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *