Dėl karantino Lietuvos Respublikos teritorijoje paskelbimo

*Ištrauka iš nutarimo, kuri aktuali tiems, kas rengia tarptautinius renginius ir kviečia užsieniečius. Punktai skamba taip:*

2.2. Valstybės sienos kirtimas apribojamas uždraudžiant užsieniečiams atvykti į Lietuvos Respubliką. Šis draudimas netaikomas:

2.2.19. užsieniečiams, turintiems viena iš oficialių Europos Sąjungos kalbų parengtą asmens sveikatos priežiūros įstaigos dokumentą, konkrečios šalies skiepijimų sertifikatą, tarptautinį skiepijimų sertifikatą arba pagal Europos Komisijos reikalavimus parengtą Europos Sąjungos skaitmeninį COVID pažymėjimą, nurodantį, kad asmens skiepijimas viena iš COVID-19 ligos (koronaviruso infekcijos) vakcinų („COVID-19 Vaccine Janssen“, „Comirnaty“, „COVID-19 Vaccine Moderna“ ar „Vaxzevria“) pagal valstybės, kurioje buvo atlikta vakcinacija, kompetentingos institucijos patvirtintą skiepijimo schemą yra baigtas, jei po COVID-19 ligos (koronaviruso infekcijos) vakcinos dozės suleidimo yra praėję ne mažiau kaip 14 dienų ir asmuo buvo paskiepytas:

2.2.19.1. antra vakcinos doze, kai skiepijimo schemą sudaro dvi vakcinos dozės;

2.2.19.2. viena vakcinos doze, kai skiepijimo schemą sudaro viena vakcinos dozė;

2.2.19.3. bent viena vakcinos doze, kai vakcina suleista asmeniui, kuris persirgo COVID-19 liga (koronaviruso infekcija) ir diagnozė buvo patvirtinta remiantis teigiamu SARS-CoV-2 PGR tyrimo rezultatu;

2.2.20. užsieniečiams iki 16 metų.

Apibendrinant – prieš kreipiantis į ministeriją leidimų, prašau pasitikrinti gal  kviečiami asmenys yra iki 16 metų- tuomet kvietimo jiems nereikia, arba galimai jie jau pasiskiepijo, praėjo 14 dienų  ir svečiai turi 2.2.19. punkte prašomus dokumentus, tuomet prašyti jiems leidimo taip pat nereikia.

Ministerija, gavusi jūsų prašymą įleisti varžybų dalyvius į Lietuvą, prašys šios informacijos iš kviečiamos  šalies t. y. pavirtinimo, jog šios sąlygos neatitinka, ir leidimas jiems būtinas.

Šaltinis: Lietuvos švietimo, mokslo ir sporto ministerija.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *