Olimpinės dienos informacija

Birželio 26 dieną, prie Baltojo tilto, Vilniuje įvyks Olimpinės dienos renginys, kuriame Lietuvos kendo asociacija pristatys kendo kovos meną.

Nuo 10 val. iki 17 val. LKA stendą rasite pažymėtą 54 numeriu. Kaip įprasta Olimpinės dienos renginiams – kiekvienas joje apsilankęs galės ne tik išbandyti įvairias sportines veiklas, bet ir rinkti taškus, kuriuos šventės pabaigoje bus galima iškeisti į LTeam prizus ir suvenyrus.

Kas yra Olimpinė diena

Olimpinė diena – masinis, šeimai draugiškas, sportą ir sveiką gyvenseną propaguojantis renginys. Jo misija – supažindinti visuomenę su pačiomis įvairiausiomis sporto šakomis, suteikti galimybę jas išbandyti, užmegzti ryšį su federacijomis, klubais, treneriais ar sportininkais. „Judėk. Sužinok. Atrask“ – tai pasaulinis Olimpinės dienos šūkis, raginantis būti smalsiu ir išdrįsti susipažinti su sporto teikiamu džiaugsmu.

Šio renginio ištakos siekia dar 1948 metų sausio mėnesį, kuomet 42-oje Tarptautinio olimpinio komiteto sesijoje Sankt Morice (Šveicarija) buvo pritarta Olimpinės dienos idėjai. Šią dieną minimas 1894 metų birželio 23 dieną vykęs Pasaulinis sporto kongresas Sorbonoje, kur buvo nutarta įkurti Tarptautinį olimpinį komitetą bei atnaujinti olimpines žaidynes. Birželio 23-oji žymi šių laikų olimpinio judėjimo pradžią.

Lietuvoje pirmą kartą Olimpinė diena buvo surengta 1989 metų gegužės 13 dieną. Gedimino pilyje olimpinis čempionas Šarūnas Marčiulionis uždegė deglą, kuris estafete keliavo per Lietuvą, Latviją kol pasiekė Estijos sostinę Taliną. Anksčiau mūsų Olimpinė diena buvo minima šventės dalyviams Vilniaus Vingio parke simboliškai nubėgant lietuvišką olimpinę mylią – 1988 metrus, nes būtent 1988 m. buvo atkurtas Lietuvos tautinis olimpinis komitetas.

Ateikite kartu su draugais.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *