Susipažinkime, Natela Amkoladze, LKA nacionalinės rinktinės narė

Likus 11 dienų iki Europos kendo čempionato Vokietijoje, Lietuvos kendo asociacijos nacionalinės rinktinės narė Natela Amkoladze sutiko pasidalinti savo mintimis apie kendo, darbą ir laisvalaikį. 

Visą gyvenimą viena ar kita forma esu susijusi su sportu. Pradėjau praktikuoti kendo kai vieną dieną brolis paklausė, kodėl neateinu pažiūrėti kaip vyksta kendo treniruotės. Atėjau pažiūrėti ir likau, o šiais metais pirmą kartą kovosiu Europos kendo čempionate.

Kendo praktikuoju apie 5 metus. Kalbėdama su naujokais apie iššūkius dažnai juokaudama sakau, kad po 5 metų jiems bus kiek lengviau. Kendo reikalauja tiek fizinės ištvermės, tiek atkaklumo, darbo su savo ydomis ir baimėmis. Džiaugsmo suteikia bendravimas su žmonėmis, išliekančios draugystės, abipusė pagalba, augimas. Siaurąja prasme man džiaugsmo suteikia nuolatinis žaidimas, t. y. galimybių ir tinkamų momentų kovoje ieškojimas ir jų išpildymas technikų pagalba.

Darbo sritis – teisininkė, laisvalaikiu į rankas imu teptuką, domiuosi menais, kartais pabėgu į gamtą. Na o kendo, man pirmiausia yra žmonės. Draugystė, palaikymas, noras padėti, dalinimasis žiniomis ir idėjomis – visa tai mane džiugina ir kartais net stebina. Čia žmonės nori, kad tau sektųsi ir tau pavyktų. Kasdienėse sudėtingesnėse situacijose kartais nejučiom pagalvoju apie kendo arba apie mane palaikančius žmones. Tai padeda išlaikyti vidinę pusiausvyrą ir nepasiduoti, ką darome ir kovose.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *