Susipažinkime, Tomas Jablonskis, Lietuvos kendo nacionalinės rinktinės narys

Šiandien liko dešimt dienų iki Europos kendo čempionato, kuriame Lietuvos komanda turi visas galimybes siekti svarių pergalių. Lietuvos kendo nacionalinės rinktinės narys Tomas Jablonskis pasakoja apie savo kelią į kendo pasaulį.

Šiuo kovos menu pradėjau užsiiminėti būdamas 17 metų. Intensyvias treniruotes turėjau laikinai sustabdyti kelionės į Angliją metu. Šioje šalyje mokiausi ir dirbau kartu. Grįžęs į Lietuvą vėl atnaujinau savo kendo praktikas su kaskart vis didesniu tempu.

Buvo nelengva pradėti iš naujo. Gerai prisimenu dažnas nuospaudas ant delnų, padų bei alinančias treniruotes. Turėjau didelį norą ir motyvaciją bei draugų palaikymą kuris neleido man sustoti, pasiduoti ir skatino eiti tolyn.

Gal padėjo ir tai, kad nuo mažens su pagaliais rankose ir savadarbiais kardas mes praleisdavome lauke didesnę laiko dalį. Po kiekvienos sudaužytos lempos, tėvai siūlydavo geriau eiti į sporto salę ir ten mosuoti….Taip ir atradau kendo Lietuvoje.

Esu įmonės direktorius, darbas atima nemažai laiko. Laisvalaikiu dažniausiai pasirenku ramias veiklas, tokias kaip laikas gamtoje su meškere rankose. Tai geras laikas nusiraminti bei sukaupti mintis.

Kendo – mano gyvenimo dalis. Šis kovos menas man padėjo susiimti ir kontroliuoti save sergant pirmo tipo cukriniu diabetu. Pagarba kitiems, išlikti ramiam stresinėse situacijose, ryžtas, bei pasitikėjimas savimi yra tai ko išmokė mane Kendo ir be galo už tai esu dėkingas.

Vienas atsakymas į “Susipažinkime, Tomas Jablonskis, Lietuvos kendo nacionalinės rinktinės narys”

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *