Susipažinkime, Mykolas Maciulevičius, Lietuvos kendo nacionalinės rinktinės narys

Japonijos kultūra žavėjo nuo vaikystės. Noras pradėti lankyti Kendo kilo iš siekio susipažinti su japoniško kardo valdymo technika. Kendo privalumas yra tame, jog galime kovoti ir dalyvauti tarptautinėse varžybose. Kardas, šiuo atveju shinai naudojamas ne kaip žudymo įrankis, bet kaip mokymo ir savo charakterio tobulinimo priemonė.

Nuo 4 metų gyvenau Ispanijoje ir žaidžiau tenisą. Sulaukęs 13 – os, tvirtai nusprendžiau pradėti lankyti Kendo, tačiau vietoje kur gyvenau nebuvo klubo. 2006 metais grįžęs į Lietuvą, per atsitiktinai atradau kendo klubą sostinėje, kuriame iš karto pradėjau treniruotis. Pasižadėjau pats sau tapti geriausiu kovotoju Lietuvoje ir Baltijos šalyse, todėl treniravausi kiekvieną dieną, septynis kartus per savaitę. Nuo to laiko nenustoju tikėti, kad sunkiu darbu ir tikėjimu galime pasiekti daug dalykų.

Pati pradžia buvo sunki, trūko treniruočių metodikos, daug interpretavome. Situacija pasikeitė, kai iš Anglijos kendo seminarus vesti atvykdavo Jeff Humm Sensei ( 7 kendo dan). Didelį įspūdį paliko pirmasis Europos kendo čempionatas Helsinkyje, kuriame pirmą kartą atstovavau Lietuvai kovodamas jaunių grupėje. Taip pat džiaugiuosi pasiekęs aukštą kvalifikacijos laipsnį – 5 kendo dan.

Šiuo metu dirbu užsienio kompanijoje kuri teikia logistikos sprendimus, na o kendo užima didžiausią laisvalaikio dalį. ‘

Tobulindamas savo kendo, kartu gerinu ir mano aplinkos aspektus bei stengiuosi siekti geriausių rezultatų įvairiuose srityse.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *