#2022LTEKČ2D jaunių susitikimo ir vyrų komandų kovo rezultatai

Gegužės 28 dieną Europos kendo čempionato tvarkaraštis lėmė jaunių bei vyrų komandinius susitikimus. Jauniausia Lietuvos kendo asociacijos nacionalinės rinktinės kovotoja Beatričė Šutaitė kovojo su Belgijos ir Prancūzijos atstovais ir buvo apdovanota specialiu prizu už parodytą kovos dvasią. Vyrų rinktinė susitiko su Juodkalnijos, Vengrijos bei Suomijos kovotojais.

Beatričė Šutaitė kovojo tikrai atkakliai, bet susitikimuose su Belgijos atstovu, kovą pralaimėjo rezultatu 0 : 2. Kovoje su Prancūzijos atstovu, turėjo pripažinti priešininko pranašumą rezultatu 1 : 2 Kviečiame pasigrožėti puikiai Beatričės atliktu kirčiu į priešininko „men“.

Pirmoje kovoje dėl išėjimo iš grupės, Lietuvos vyrų rinktinės kovotojai susitiko su Juodkalnijos komandos atstovais. Rezultatu 2:3 nugalėjo mūsų komanda.

Puikus Dano Buožiaus pasirodymas komandiniame susitikime su Juodkalnijos komanda. Danas pagavo priešininko atsitraukimo ritmą ir pelnė savo pirmąjį „men“. Ne ką mažiau efektingas ir antrasis Dano taškas. Juodkalnijos kovotojas akimirkai sustabdęs savo judėjimo tempą, Danas tinkamai išnaudojęs pauzę, pelnė savo antrąjį „men“.

Savo iškovotu tašku prie pergailės kraičio prieš Juodkalnijos komandą prisidėjo ir Gia Amkoladze. Išlaukęs priešininko klaidos, po pasyvaus judėjimo atlikus kirtį, Gia išnaudojo galimybę atlikti kirtį „men“. Na ir antras taškas, kurį paskutinėje, kovoje teisėjai atidavė savo sprendimą Juodkalnijos atstovui yra tikrai vertas papildomos peržiūros – susipažinkite.

Prieš susitikdami su Vengrijos rinktine žinojome, kad 2015 metais, Pasaulio kendo čempionate Japonijoje, vengrų kovotojai užėmė trečiąją vietą. Nors prabėgo tiek metų, bet požiūris į kendo šioje šalyje išlieka labai stiprus. Šiandien tai parodė rezultatas, 4 : 1 turėjome pripažinti mūsų priešininkų pranašumą.

Susitikime su vengrais jautėsi didelė įtampa tiek iš mūsų, tiek iš priešininkų pusės. Taškas po taško vedė vengrų kovotojai, bet Mykolo Maciulevičiaus atliktas „men“ parodė, kad priešininkai negali atsipalaiduoti.

Dėl išėjimo iš grupės liko susitikti su Suomijos rinktine, kuri nuo seno garsėjo tvirtomis kendo tradicijomis. Kiekvienas iš penkių susitikimų buvo vertas geriausių žodžių. Rezultatu 3:2 turėjome pripažinti suomių pranašumą.

Susitikime su Suomijos kovotojais reikia išskirti Mykolo Maciulevičiaus pelnytus taškus. Pirmasis „men“ išlaikytas, tad teisėjams neliko abejonių o priešininkui teko su tuo susitaikyti. Mykolui pelnyti antrąjį tašką, suomis neturėjo kito pasirinkimo, išeiti už kovos aikštelės ribų arba pasirinkti „men“. Mykolas nedvejodamas už priešininką priėmė teisingą sprendimą.

Paskutiniame susitikime su Suomijos rinktinės kovotoju Gia Amkoladze pademonstravo valią laimėti. Pirmasis taškas patvirtino tai, na o antrasis „men“ užtvirtino pergalę.

Lietuvos kendo asociacijos nacionalinės rinktinės treneris Yoshiyuki Haga Sensei (Kendo 7 Dan, kyoshi).

Sekmadienį kviečiame stebėti 10:00 val. moterų ir 13:30 val. vyrų individualias kovas. Tiesioginės transliacijos kanalus rasite šioje nuorodoje.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *