#2022LTEKČ3D individualios kovos vyrų grupėje

Ši diena svarbi kiekvienam kendo kovotojui kuris dalyvauja Europos kendo čempionate. Individualiose kovose išryškėjo kiekvieno charakteris, bei valia nugalėti. 121 kovotojas dalyvavo dėl čempiono titulo.

Šios dienos individualias kovas vyrų grupėje pradėjo Danas Buožius. Susitikime su Belgijos kovotoju Grosfils neišlaikęs atstumo sulaukė priešininko kirčio „kote“. Pirmasis praleistas taškas privertė labiau susikaupti. Išlaikyta distancija, bet po kirčio svorio centro praradimas, leido belgui pelnyti savo antrąjį tašką ir džiaugtis pergale.
Antroji Dano kova įvyko su Airijos atstovu Doherti. Atlikęs kirtį ir bandęs sustabdyti judėjimą, Danas neišvengė priešininko paruošto kirčio ir airis savo įskaitą papildė dar vienu „men“. Augant įtampai, atrodo tiek nedaug trūko iki teisingai Dano atlikto kirčio airis sugebėjo išlaukti ir kontratakuoti tuo pelnydamas pergalingą kirtį į galvą.

Gia Amkoladze savo susitikimą su Čekijos atstovu Havelka pradėjo staigiai ir greitai, tuo pelnydamas savo pirmąjį „men“. Kirčio metu, kažkas atsitiko su šalmu ir Gia teisėjo paprašė laiko susitvarkyti savo galvos apsaugą. Pašalinęs visus trūkumus su kardu rankose stojo toliau į kovą. Bet priešininko vienas po kito pataikyti kirčiai teisėjams leido skelbti nugalėtoją – Čekijos kovotoją.
Sekančiame susitikime su kovotoju Mocanu, Gia turėjo pripažinti Rumunijos kovotojo pranašumą

Pavelas Jachundovic savo pirmoje kovoje turėjo susitikti su Slovėnijos kovotoju. Išlaukus nustatytą laiką ir neatvykus priešininkui, teisėjau Pavelą paskelbė nugalėtoju.
Antroje kovoje susitikti turėjo su Ukrainos kovotoju Tokarev, pastarasis nepasirodė taip pat. Teisėjai vėl nurodė, kad susitikimą laimėjo Pavelas.
Trečiasis kupinas permainų susitikimas kovos aikštelėje su Švedijos kovotoju Banai atrodo tęsėsi amžinai. Pirmosiomis susitikimo minutėmis Pavelui pavyko suskaičiuoti iki penkių ir savo pergalės krepšyje pirmasis kirtis jau yra. Bet kova kaip svarstyklių lėkštė, vieną kartą vienas, kitą kartą kitas kirtis ir ne visada teisingas bei tikslus. Švedas atkakliai judėjo ir vieną po kito rinko pergalei reikalingus kirčius. Teisėjai Švedijos atstovui atvėrė kelią judėti toliau.

Mykolas Maciulevičiaus savo individualias kovas vyrų grupėje pradėjo susitikime su Norvegijos  atstovu Nyvoll. Ramūs bei apskaičiuoti judesiai, išlaikyta distancija ir netikėta ataka ir Mykolo sąskaitoje pirmasis „men“. Po teisėjo pastabos, bei gauto puse baudos taško, Mykolas sugebėjo atlikti priešininkui „men“ to tikrai nesitikint. Pergalė Mykolo pusėje.
Antroje kovoje su Slovėnijos atstovu Kobau po apsikeitimo kirčiais, Mykolas perėmė iniciatyvą į savo rankas ir uždirbo pirmąjį tašką atlikęs „men“ kirtį. Išnaudojęs situaciją, kaip priešininkas sulėtino tempą, Mykolas antruoju „men“ kirčiu užsidirbo kelialapį į kitą etapą.
Trečioje kovoje su japonų kilmės Belgijos atstovu Maemoto, Mykolas labai atsargiai ėjo į kontaktą. Atliktas gražus „kote“ šoninių teisėjų neužskaitytas…, bet tai nesustabdė judėti tolyn. Varginantis distancijos laikymas, silpnų vietų paieška, akimirka ir priešininkas suradęs spragą pelnė pirmąjį „kote“. Pauzė ir antrasis kirtis, tik šį kartą „do“ belgui garantavo susitikimą su Jungtinės Karalystės atstovu, Konradu Ruku, kuris kovėsi dėl 2022 metų Europos kendo čempiono vardo ir tapo vicečempionu.

Vienas atsakymas į “#2022LTEKČ3D individualios kovos vyrų grupėje”

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *